zondag 6 juni 2021

Eetbare sierborder

'Schijnbare chaos' zou je dit stilleven kunnen noemen. Schijnbare chaos is de titel van een boek over combinatieteelt in de moestuin van Frank Anrijs.
Bovenstaande foto toont voor een ongetraind oog misschien een allegaartje van onkruiden, maar dit is hoe mijn border er uit ziet. Hij is nog volop in groei. De chaos is slechts schijnbaar, want alles is onder controle. Een rondleiding:
De grond wordt zoveel mogelijk bedenkt, met snoeimateriaal en grasmaaisel. Zo blijft de grond luchtig en vochtig. In deze border zie je drie grotere struiken die de borden in de toekomst zullen 'vullen': achteraan een sering, centraal een fazantenbes en vooraan een zwarte vlier.
Daartussen zie je vaste planten en kruiden. Linksonder staat tijm in bloei. Rechtsonder zie je bieslook in bloei naast salie en monarda. Linksboven staat lavendel en rechtsboven zie je moerasspirea in bloei. Tussen al deze planten in mogen éénjarigen die me niet storen volop hun gang gaan. Rechtsboven de tijm zie je heel veel jonge bernagie, en zowat overal zie je vergeet-me-nietje.

Er valt nog zoveel meer te ontdekken, kom het eens bekijken in onze tuin!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten