zaterdag 21 november 2020

Plattegrond

Voor wie nog niet de kans kreeg om langs te komen, maar wel de blog leest. Met deze plattegrond krijg je meer zicht op wat wat is!


1: De perenboomgaard. Aangekocht begin 2020. In het voorjaar wat opgekuist. In het najaar heel veel nieuwe eetbare planten aangeplant. Dit is het tweede deel van het voedselbos.

2: De weide. Was bij aankoop een grasveld. Daarna zetten we er onder andere konijnen, eenden, ganzen, kippen en soay-schapen op. Er werden fruitbomen aangeplant in 2016. Op dat moment werd de weide in 2 delen gesplitst, zodat het schaap niet bij de boompjes kon. In 2019 beslisten we dat onze bijdrage aan milieu en klimaat groter was zonder schaap en plantten we heel wat eetbare planten aan. Dit was het eerste deel van het voedselbos.

3: loofbos. Hierin stonden twee rijen populieren, die nu gekapt zijn. Alle andere bomen kwamen er spontaan. Over het bos hebben we nog niet veel geschreven, maar we halen er wel onder andere hazelnoten, meidoornblad, berkensap, wilde kruiden en hout uit.

4: moestuin: omringd door bessenstruiken. Aangelegd in 2013. 

5. eetbare (sier)tuin. Rondom ons gazon staan voornamelijk planten die iets eetbaar produceren. Aangeplant tussen 2017-20.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten